Тези бисквитки ме спасяват винаги когато ми се хапва нещо вкусно и сладко, но нямам време или сили за дълго суетене в кухнята. Приготвянето им отнема не повече от 15-20мин, заедно с печенето, освен това са с малко продукти, което ги прави идеални и в случай че трябва да споделите следобедното си кафе с неочаквани гости, а някое палаво мишле тайно е изгризкало запасите ви от бисквитки в шкафа ;)
Необходими продукти:
2 яйца
6 с.л. захар
2 с.л. вода/прясно мляко
10 с.л. брашно
Приготвяне:
Включете фурната да загрява на 180`. Разбийте с миксер яйцата с водата/млякото и захарта. Добавете брашното и разбъркайте добре с лъжица. Застелете тавичка с хартия за печене и сипвайте по лъжичка от готовата смес през два сантиметра. Печете бисквитките до леко зачервяване,
колкото повече печете, толкова по-хрупкави стават. Аз пека до леко
зачервяване на ръбчетата, така в средата са меки, а краищата хрупкат. След като ги извадите от фурната ги оставете да се охладят за 1-2 минути, за да ви е по-лесно да ги отделите от хартията за печене. Това е!
Чудни! Приличат много на калии и ако се щипнат още топли, май ще се получат такива:)
ОтговорИзтриванесупер са !и аз за калии се сещам като погледна снимката !
ОтговорИзтриванеЗаписвам си рецептата за неочаквани гости!
Поздрави и хубава вечер
Голямо богатство са такива рецепти. И вкусни, и бързи, и лесни, чудесни!
ОтговорИзтриванеПоздрави с благодарност за идеята! =)
Янче, заинтригува ме със заглавието, а вече и с рецептата! Страхотни са! Поздрави!
ОтговорИзтриванеЧудесна рецепта,Яна,много ми допадат бисквитките ти!С пожелание за слънчев и позитивен ден!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви, че се отбихте при мен, момичета! Хубав ден!
ОтговорИзтриванеСтрахотни бисквитки :)
ОтговорИзтриванеЯнче, току-що ги направих и си хапваме с удоволствие. Получиха се страхотно, благодаря ти за бързите бисквитки! Аз добавих отгоре накълцани сурови фъстъци и нарязана на ситно вафличка, че ако бяха без нищо, сама щях да си ги ям... Много са вкуснички, благодаря!
ОтговорИзтриванеХубава вечер ти желая! :)
Да добавя само, че дори не съм използвала миксер и пак се получиха с малко повече бъркане на ръка. И са мекички дори без набухвател... Определено ме впечатлиха. :)
ИзтриванеБлагодаря още веднъж!
Здравейте и благодаря за страхотната рецепта! Станаха много хубави, но в никакъв случай такива красиви като Вашите. Моите станаха едни грамадни и безформени... :) Къде бъркам?
ОтговорИзтриванеАз ги направих с кафява захар и половината бяло брашно го заместих с ръжено, една лъжица шипково брашно и една от елда :Д На втората доза прибавих канела и ванилия и станаха много вкусни. Благодаря още веднъж!
Здравейте, вероятно сте използвали твърде годяма лъжица за разсипването на сместта и/или сместта ви се е получила твърде рядка. Различните видове брашна сгъстяват течните съставки по различен начин. Следващият път опитайте с чаена лъжичка, а сместта трябва да е с плътност като гъста каша. Успех! :)
ИзтриванеZdraweite az nqmam hartiq za pechene kakvo pravim v tozi sluchai?
ОтговорИзтриванеБаба ми навремето използваше вестник вместо хартия за печене. Друг вариант е леко да намазните тавичката, в която ще печете.
ИзтриванеСтрахотна рецепта аз добавих и ванилия и канела намарах тавата с масло и посипах брашно незалепнаха... Свършиха още горещи и мъжете ме молят за още!!! Благодаря и мен !
ОтговорИзтриванеЗдравейте ,искам да ви благодаря за страхотната рецепта . Вече я правих около 5-6 пъти и всеки път се получават страхотни . На мен вкусът ми наподобява на котешки езичета , бисквитките са страхотни !
ОтговорИзтриванеПрекрасни станаха!! Свършват много бързо обаче
ОтговорИзтриванеЗдравейте, току що опитах вашата рецепта и бисквитките се получиха много добре. Малко я upgrade-нах като добавих кокосови стърготини, канела и ванилия. Ухаят много добре и са супер хрупкави и отнеха не повече от 20 минути! :)
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ви харесват. Аз също понякога добавям кокос. Със парченца сушени плодове също се получава добре :)
ИзтриванеНаправих бисквитките, но много силно залепнаха върху хартията, каква е причината?
ОтговорИзтриванеСупер рецепта. Гостите ми бяха очаровани. Благодаря
ОтговорИзтриванеЗдравейте, вероятно са прекрасни, но дали бихте могли да дадете точен грамаж на рецептата :) оказва се че 1с.л. за мен и за Джейми Оливър например е доста различно понятие 😁
ОтговорИзтриванеТааа… бих била благодарна.