Тази рецепта имам записана в тефтера си от няколко години, но едва тия дни реших да сготвя по нея. Резултатът се оказа много сполучлив, чак ме хвана яд, че досега не съм я пробвала. Определено това ястие ще влезе в графа любими в домашното ни меню.
Необходими продукти за 4 порции:
За омлетите:
4 големи яйца
200гр гъби
5-6 стръка магданоз
2-3 филии сух хляб (само средата)
чубрица
сол*
черен пипер
олио за пържене
За плънката:
За омлетите:
4 големи яйца
200гр гъби
5-6 стръка магданоз
2-3 филии сух хляб (само средата)
чубрица
сол*
черен пипер
олио за пържене
За плънката:
200гр сирене
200гр кашкавал
За соса:
1 консерва домати (около 600-700гр)
4-5 скилидки чесън
2-3 стръка магданоз
риган
сол
Приготвяне:
Нарежете гъбите на ситно и ги задушете за 5-6 минути в малко масло или олио. Оставете настрана за няколко минути да се охладят. Разбийте яйцата с вилица, добавете към тях филиите, натрошени на трохи, гъбите, нарязания на ситно магданоз и подправките (*ако сиренето е солено, не е необходимо да добавяте сол). Оставете сместа за 20 мин, за да се овкуси с подправките и хлебните трохи да попият добре. Изпържете четири омлета. Настържете сиренето и половината кашкавал, разбъркайте ги и ги разпределете върху четирите омлета. Завийте омлетите на рулца и ги подредете в тавичка. Пригответе соса, като в тигана от омлетите изсипете доматите, накълцаните чесън и магданоз. Подправете на вкус със сол и риган. Варете 10-15 минути или докато соса добие желаната от вас гъстота. Изсипете соса върху омлетите, настържете отгоре останалия кашкавал и запечете за 5-6 минути в силна фурна, докато кашкавалът се разтопи и зачерви.
Звучи и изглежда много интересно,лесно и вкусно,Яна!Харесва ми рецептата,благодаря,че я сподели с нас!
ОтговорИзтриванеПоздрави от мен!
Благодаря, че намина, Роси! Поздрави и хубав ден!
ИзтриванеЯна, наистина прекрасна рецепта. Личи си колко ще е вкусна, записвам си я да я направя някой ден!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Пете, пробвай и непременно после да споделиш дали ви е харесало! Поздрави!
ИзтриванеЯна, чудесно предложение :)
ОтговорИзтриванеИ при мен ще попадне в подходящата графа!
Поздрави и хубав ден!
Дани, благодаря, пробвай и сподели дали ти е харесал резултата! Поздрави!
ИзтриванеЯна, звучи много вкусно рецептата ти ,хареса ми ! Това гасконски ми прозвуча мускетарски :)) ...
ОтговорИзтриванеХубава вечер и прегръдки !
Хаха, Ване, разсмя ме с това мускетарски :))Сладурка! Поздрави!
ИзтриванеНаистина много вкусно, то си личи! Чудна идейка!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Траянче! Поздрави!
ИзтриванеЯнче, чудна рецепта! Тези тефтерчета крият големи вкусотии. И аз като се разровя все изкарам нещо вкусно. Твоето предложение е интересно и много апетитно.
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Кенди! Така е, добре е от време на време човек да поразравя старите тефтери! Поздрави!
ИзтриванеСърдечно благодаря :)
ОтговорИзтриванеМного интересна рецепта, ще си я запиша! Снимките са страхотни!
ОтговорИзтриванеПоздрави, Маги :)
Янче,чудесна рецепта-много ми харесва.
ОтговорИзтриванеПриятна вечер!
Псдравявам те ,Янче!
ОтговорИзтриванеПознати съставки,но представянето е различно и това ми хареса много!
Поздравявам те!