Страници

1 декември 2012 г.

Пълнена тиква


Не пропускайте да се поглезите с това есенно изкушение. Продуктите за плънката могат да варират според вашите предпочитания - може да добавите грозде, дюли, мандарини, банан, сушени череши или боровинки.

Това са продуктите, на които аз се спрях:


1 тиква цигулка с диаметър на тумбестата част около 25см
150 г сушени сини сливи
100 г стафиди
2 ябълки
1 ч.ч. орехи
1 ч.ч. лешници+бадеми
3-4 с.л. мед
1 ч.л. канела

Начин на приговяне:


Отрежете долната тумбеста част на тиквата и я почистете от семките. Намажете отвътре с 1 с.л. мед. Обелете и нарежете ябълките на парченца и ги смесете със сушените плодове, ядките, канелата и останалия мед. По желание може да направите капаче от горната отрязана част на тиквата. Сложете тиквата в тавичка, сипете малко вода и печете на 180`-200` до омекване (около 2часа).


6 коментара:

  1. Прекрасно предложение, Яна! То човек само като прочете продуктите и започва да се облизва, а снимките са така истински, че на човек му идва да посегне през монитора... :)

    Поздрави и една прекрасна неделя!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, Вени! Прекрасен неделен ден и на теб!

    ОтговорИзтриване
  3. Обичана зимна рецепта!
    Пожелавам ти чудесен есенен ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Чудна е тиквата с тези вкусотии! А снимките ти са много красиви, и декорите също! Прекрасна нова седмица от мен!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...