Страници

6 април 2012 г.

Таратор

Днешната рецепта няма нужда от много предисловия - едва ли има българско семейство, в което да не се приготвя таратор. В къщи всички го обичаме и макар да е типично лятно ястие, често го приготвяме и през по-студения период на годината. 

Необходими продукти:

400мл кисело мляко

400-800мл вода (в зависимост от желаната гъстота)
1 краставица
2 скилидки чесън
4-5 стръка копър
100гр ситно счукани орехи
4-5 с.л. олио
сол

Начин на приготвяне:


Краставицата се нарязва на дребни кубчета (може и да я настържете на едро ренде). Добавят се чесъна, пресован или нарязан на ситно, и ситно нарязания копър. Добавя се киселото мляко и всичко се разбърква добре. Получената смес се разрежда с вода и се подправя с олиото и сол на вкус. Тараторът се разпределя в купички и се поръсва с орехи. У дома само аз обичам таратора с орехи, но ако не сте пробвали задължително го направете - мнооого е вкусно :))

***********************************************************



2 коментара:

  1. Обичат таратор и си го хапвам с кеф....
    Поздрави,Янче!

    ОтговорИзтриване
  2. ооо обичаме таратор и у дома
    зиме,лете ...не го отказвам когато и да е :))
    днес и аз правих,но с удоволствие ще си взема от твоя ,че има орехчета (мъжо не го обича с орехи)
    прегръдки и хубави почивни дни

    П.С.

    когато имаш малко време се отбии за една щафетка :))

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...