Необходими продукти:
300-400гр малки лукчета
1 ч.ч. ориз
100гр маслини без костилка
3-4 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Обелете лукчетата и ги наредете в тавичка. Залейте ги със зехтина. Добавете измития ориз, три чаени чаши вода и нарязаните на ситно маслини. Ако маслините са солени не е необходимо да посолявате допълнително. Покрийте тавичката с фолио и печете на 200градуса за около 30минути (докато оризът набъбне и поеме цялата вода). Махнете фолиото и печете още 7-8минути, да се зачервят лукчетата.
Прекрасно ястие, което задължително ще пробваме и в нашата кухня. Изглежда много вкусно.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
ЯНЧЕ, с тези твоите невероятни лукчета ме подлуди и ще ходя да си търся и аз такива малки май.
ОтговорИзтриванеТа исках да кажа ,че и двете ти ястия са прекрасни но това повече ме грабна защото умирам за ориз пък и с маслини и с кромидчета....уникално.
Прегръдки и хубав ден.
Много вкусно изглежда оризеца Яни ..:)...и рецептата е чудесна ! Хубава вечер и спокойни почивни дни !
ОтговорИзтриванеЕх, че апетитно! Ще се пробва!
ОтговорИзтриванеЧудно ястие,Яна!Много обичам такива лукчета,благодаря за вкусната рецепта!
ОтговорИзтриванеСърдечен поздрав!
Благодаря, момичета! Приятни почивни дни и на вас! :)
ОтговорИзтриванеПрекрасно изглеждат Яна! Браво!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Бени! Радвам се, че ти харесват!
ОтговорИзтриване