Страници

2 декември 2011 г.

Печени лукчета с ориз и маслини


Необходими продукти:

300-400гр малки лукчета
1 ч.ч. ориз
100гр маслини без костилка
3-4 с.л. зехтин


Начин на приготвяне:


Обелете лукчетата и ги наредете в тавичка. Залейте ги със зехтина. Добавете измития ориз, три чаени чаши вода и нарязаните на ситно маслини. Ако маслините са солени не е необходимо да посолявате допълнително. Покрийте тавичката с фолио и печете на 200градуса за около 30минути (докато оризът набъбне и поеме цялата вода). Махнете фолиото и печете още 7-8минути, да се зачервят лукчетата. 











8 коментара:

  1. Прекрасно ястие, което задължително ще пробваме и в нашата кухня. Изглежда много вкусно.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. ЯНЧЕ, с тези твоите невероятни лукчета ме подлуди и ще ходя да си търся и аз такива малки май.
    Та исках да кажа ,че и двете ти ястия са прекрасни но това повече ме грабна защото умирам за ориз пък и с маслини и с кромидчета....уникално.
    Прегръдки и хубав ден.

    ОтговорИзтриване
  3. Много вкусно изглежда оризеца Яни ..:)...и рецептата е чудесна ! Хубава вечер и спокойни почивни дни !

    ОтговорИзтриване
  4. Ех, че апетитно! Ще се пробва!

    ОтговорИзтриване
  5. Чудно ястие,Яна!Много обичам такива лукчета,благодаря за вкусната рецепта!

    Сърдечен поздрав!

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря, момичета! Приятни почивни дни и на вас! :)

    ОтговорИзтриване
  7. Прекрасно изглеждат Яна! Браво!

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря, Бени! Радвам се, че ти харесват!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...