1 ч.ч. ориз
1 стрък праз лук
2 моркова
2 с.л доматено пюре
1 с.л. брашно
5 с.л. олио
малка бучка краве масло
дафинов лист
черен пипер на зърна
сол
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на малки късчета и леко го запържете в сгорещеното олио. Добавете единия морков и бялата част от стръка праз, нарязани на ситно, брашното и доматеното пюре. Разбъркайте добре и добавете чаша топла вода. Добавете няколко зрънца черен пипер и дафиновия лист, посолете и оставете да къкри на тих огън до пълното омекване на месото.
В маслото задушете втория морков и зелената част от стръка праз, отново нарязани на ситно. Измийте добре ориза и го добавете към зеленчуците. Долейте вода спрямо указанията на опаковката за приготвяне на ориза ( в повечето случаи е 1:3, но съм попадала и на 1:2)Добавете няколко зрънца черен пипер, сол на вкус и поставете във фурната или на котлона при умерена температура докато оризът омекне напълно.
Оформете порциите като в купичка поставите парченца от месото, добавете ориз и притиснете добре. Обърнете купичката в чиния и поръсете със ситно нарязан пресен магданоз. По желание може да залеете със сос от кебапа.
Добър апетит!
ЯНЧЕ,МНОГО СЕ РАДВАМ НА ХОРА КАТО ТЕБ И НА НОВИ БЛОГОВЕ,ДОБРЕ ДОШЛА В БЛОГЪР ПРОСТРАНСТВОТО!
ОтговорИзтриванеБлога ти е страхотен и давай все така напред ние ще помагаме с каквото можем.
Кебапа ти е страхотен снимките също-БРАВО!
Хубава И ТОПЛА ВЕЧЕР!
Благодаря, Зиче!
ОтговорИзтриванеЧестито блогче, Яна! Откривам много вкусотии в него и с удоволствие честичко ще те посещавам!:-))
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави и хубава неделя!
Благодаря, Мони! Радвам се, че блога ти харесва, винаги си добре дошла!
ОтговорИзтриванеХубав и усмихнат ден!