700гр шкембе
500мл прясно мляко
1 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
30-40гр масло
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Почистете и измийте добре шкембето. Залейте с вода и варете до готовност (в тенджера под налягане е нужен час-час и половина). Извадете шкембето от бульона и го нарежете на ивички. Най-лесно става с ножица. В маслото запържете брашното и червения пипер, разредете с прясното мляко и изсипете сместа към бульона. Добавете нарязаното шкембе, посолете на вкус и върнете на котлона да заври. Поднесете със счукан чесън в оцет и лют пипер.
Мммм,вкусничко е,много обичам!
ОтговорИзтриванеСъвсем си му е сезона!
Хубаво поднесено и снимано,Яна!