8 ноември 2011 г.

Шкембе чорба

Необходими продукти:

700гр шкембе
500мл прясно мляко
1 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
30-40гр масло
сол на вкус



Начин на приготвяне:
Почистете и измийте добре шкембето. Залейте с вода и варете до готовност (в тенджера под налягане е нужен час-час и половина). Извадете шкембето от бульона и го нарежете на ивички. Най-лесно става с ножица. В маслото запържете брашното и червения пипер, разредете с прясното мляко и изсипете сместа към бульона. Добавете нарязаното шкембе, посолете на вкус и върнете на котлона да заври. Поднесете със счукан чесън в оцет и лют пипер.


1 коментар:

  1. Мммм,вкусничко е,много обичам!
    Съвсем си му е сезона!

    Хубаво поднесено и снимано,Яна!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...