В къщи недолюбват заливката на мусаката. Затова започнах да я приготвям по този начин. Става по-бързо, а вкусът не отстъпва на приготвената на фурна мусака.
Необходими продукти:
1 - 1,2кг картофи
0,5кг кайма
1 глава лук
1 морков
1 домат
чубрица
червен пипер
сол
кисело мляко
Начин на приготвяне:
Задушете нарязаните на ситно лук и морков в малко олио и вода. Прибавете каймата, разбъркайте и задушете докато остане само на мазнина. Прибавете подправките и обеления и нарязан на ситно/настърган домат (може да го замените с 2-3 с.л. доматено пюре). Добавете картофите нарязани на малки кубчета. Залейте с чаша-две топла вода и варете на умерен котлон до омекване на картофите. Поднесете с кисело мляко.
Янче и моята дъщеря я обича без заливка!
ОтговорИзтриванеПриготвям я абсолютно по същия начин!
Вкусотийка,знам го от личен опит!
Прегръдки!
Здравейте от Испания VIGO Vlog очарователен ... много интересни и различни рецепти ... Аз ви следват и да Ви покани да споделят или блог .. bsssMARIMI
ОтговорИзтриванеХи хи и ние така я приготвяме, става много вкусна, а и ние не сме по заливката :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав ден!
Мислех си ,че само аз я правя така,но не съм сама-бързо става и наистина вкусна,а и не става суха,както когато се пече.
ОтговорИзтриванеПриятен ден,Янче!
Благодаря, момичета, че наминахте! Поздрави и хубав ден!
ОтговорИзтриванеHola, Marimi! Bienvenidos a mi blog!
Не ми е хрумвало да приготвя мусаката по този начин - благодаря ти за идеята, изглежда лесно и вкусно!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава неделя!
Привет, Аелис! Наистина е така - лесно и вкусно! Поздрави!
ОтговорИзтриванесега и аз си правя стискъмпалци да излезе вкусноо
ОтговорИзтриванеАз я правя така, като варя картофите,но после запичам и правя заливка :)
ОтговорИзтриванеКогато сложите картофите и залеете с вода, добавете 2 листенца дафинов лист.
ОтговорИзтриване