Необходими продукти:
300гр бекон
0,5кг леща
1 морков
1 глава лук
3-4 скилидки чесън
чубрица
червен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Почистете и измийте лещата. Залейте я с вода (2-3 пръста над нивото на лещата) и я сложете да заври.
Нарежете бекона на тънки ивички и го запържете в сух тиган до зачервяване. Извадете бекона върху салфетка да се отцеди. В мазнината от бекона запържете нарязаните на ситно лук, морков и чесън. Когато лещата заври, добавете към нея зеленчуците и подправките и варете до готовност. Пасирайте лещата. Сервирайте с резенчета от бекона.
Яни,много вкусна супичка!Обичам леща,а в комбинация с аромата на препържен бекон...мирише ми на зимааа:)
ОтговорИзтриванеПрегръдки:)
Янииии , за мен само бекона:)...нещо не вървя в съгласие с лещата :)), въпреки това супичката звучи много вкусно ! Знаеш ли ,че тук ( Италия) за нова година си подаряват пакети с леща:) ...за много пари през годината и едно от блюдата в новогодишната нощ е леща с котекино (вид салам подобен на нашата кървавица подправен с портокалови корички ) :))и както се досещаш на мен ми харесва само салама:)))..!Чао мила:) ,хубава и топла вечер :) ! Голяма прегръдка !
ОтговорИзтриванеМного вкусна, за мен типично зимна супа, която тепърва честичко ще приготвям;-)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Яна, че добави бекон към лещата;-)
Ивана, много интересно това с подаряването на пакети леща, не бях чувала досега :)
ОтговорИзтриванеКате, Мъхче, радвам се, че наминахте и предложението ми ви хареса!
Поздрави и хубав ден!