18 ноември 2011 г.

Щрудел с ябълки


Това е първата рецепта в онова тефтерче от ученическите ми години, за което ви споменах преди няколко дни в поста с мъфините. Много ароматен и вкусен сладкиш, подходящ за коледния пост. Ето необходимите продукти:



3 големи ябълки
1 ч.ч. грис
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
1/2 пакетче канела
1 пакетче бакпулвер
1 к.ч. олио (или разтопено краве масло)

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното с бакпулвера. Добавете гриса, захарта и канелата и разбъркайте добре. Разделете сместа на три равни части. Изсипете една част от сместа в тавичка и подравнете добре. 

Настържете отгоре едната от ябълките. Редувайте сухата смес и ябълките, като завършите с ябълка.

Залейте сладкиша с олиото/маслото. Печете на 200 градуса за около 30 минути (докато се зачервят ябълките).


6 коментара:

  1. Янче,много богат и ароматен щрудел си направила:)
    Чинийката е прекрасна,вдъхва много настроение!
    Прегръдки и хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  2. Hola Jana, guapa tu

    no coneixia aquesta versió del pastís de poma, i em sembla de 10

    Anoto la teve recepta, mil petonets SUsanna

    ОтговорИзтриване
  3. Кате, благодаря! Усмихнат ден от мен! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Hola, Susanna! Bienvenidos a mi blog! Tractar de pastís, és deliciós ;)

    ОтговорИзтриване
  5. Яна, сладкишът ти е за мен стар спомен :)
    Много хубава и изпитана рецепта!
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  6. Яна, искам и аз да благодаря за чудесната рецепта. Имах я запазена от месеци и най-сетне я приготвих. Голяма вкусотия се получи.
    Ето я:
    http://mousseofcoloursanddreams.blogspot.com/2013/02/blog-post_18.html
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...