Страници

13 ноември 2011 г.

Амур с плънка от спанак и топено сирене



В къщи обожаваме риба и често приготвям. Досега не бях готвила амур, но определено ми хареса. Ето нужните продукти за тази рецепта:

Обезкостен амур (в моя случай около 1200гр)
300-400гр спанак (аз използвах замразен)
300гр топено сирене
1-2 с.л. заквасена сметана
1 с.л. горчица
1/2 лимон
подправка за риба


Начин на приготвяне:

Разбъркайте горчицата със сока от лимона и лъжичка от подправката за риба. Намажете добре рибата и я поставете в хладилника за час-два да поеме подправките. 
Задушете спанака за няколко минути, добавете сметаната и разбъркайте добре. 
Постелете тавичка с фолио, намажете добре със зехтин или олио и разстелете рибата. Разнесете равномерно отцедения спанак, отгоре наредете топеното сирене, нарязано на кръгчета. Навийте на руло и забодете с клечки за зъби.




























Завийте с фолиото и печете на 200 градуса за около 20 минути. Разгърнете фолиото и печете още 10 минути или докато се зачерви рибата. 


За гарнитура избрах пюре от карфиол и салата от моркови и ряпа. Може да залеете и със соса от отцедения спанак, като го сгъстите с малко брашно или галета и добавите подправки на вкус.



 И отново награди...цели две. Благодаря, Мария!






5 коментара:

  1. Son lekker sieht das aus.Fisch brauch nicht zuviel um gut zu schmeken.Wenn es so perfekt gebacken ist wie hier...Yummy:)

    ОтговорИзтриване
  2. Янче, вкъщи също сме големи почитатели на рибата. Така че се заглеждам по нови начини и интересни рецепти за приготвянето й. Твоята определено привлече вниманието ми и ще се възползвам при случй.:-))
    Честити награди! С пожелание за още много други такива!
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Пробвай я, Мони, и сподели дали ви е харесало. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Ах, каква приятна коричка има това рибно изкушение :), а за плънката да не говорим - уникална. Мисля, че тези дни ще я направя, защото и ние сме фенове на рибата както и Moni :) Задължително ще кажа какво се е получило !

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...