Необходими продукти за 12-14бр:
500гр кайма
1 глава лук
1-2 скилидки чесън
1 филийка хляб
1 яйце
магданоз
сол
брашно за овалване
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Към каймата прибавяме ситно нарязаните лук, чесън и магданоз. Добавяме хляба, предварително накиснат във вода и отцеден, яйцето и солта.
По желание може да се добавят щипка смлян кимион и чубрица. Омесваме добре и оставяме в хладилник за около 30мин, за да поеме каймата аромата на подправките. Оформят се кръгли кюфтета, които се овалват в брашно и се пържат в сгорещеното олио докато хванат апетитна златиста коричка.
Сервират се с гарнитура по желание. Аз избрах любимата на всички в къщи зелева салата.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар