12 октомври 2011 г.

Пържени кюфтета


Необходими продукти за 12-14бр:

500гр кайма
1 глава лук
1-2 скилидки чесън
1 филийка хляб
1 яйце
магданоз
сол
брашно за овалване
олио за пържене


Начин на приготвяне:

Към каймата прибавяме ситно нарязаните лук, чесън и магданоз. Добавяме хляба, предварително накиснат във вода и отцеден, яйцето и солта. 
По желание може да се добавят щипка смлян кимион и чубрица. Омесваме добре и оставяме в хладилник за около 30мин, за да поеме каймата аромата на подправките. Оформят се кръгли кюфтета, които се овалват в брашно и се пържат в сгорещеното олио докато хванат апетитна златиста коричка.

Сервират се с гарнитура по желание. Аз избрах любимата на всички в къщи зелева салата.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...