Страници

21 октомври 2011 г.

Кус кус с риба тон и зеленчуци

Винаги съм свързвала кус кусът с една от любимите ми закуски от детството - сварен кус кус с масълце, захар и сирене. До онзи ден когато реших най-после да посегна към кутията кус кус , която получих преди няколко месеца от една скъпа дружка. Кутията беше придружена с рецепта за приготвянето му, която обаче последва съдбата на множество други рецепти,  записани на хвърчащи листчета и прибрани уж на сигурно място, а после безследно изчезнали. Затова реших да използвам рецептата от кутията с кус кус, като малко я попромених. Това е крайният резултат:



А ето и продуктите:

200гр кус кус
1 малка консерва риба тон (вместо посочените в оригиналната рецепта 250гр скариди)
1 тиквичка
1 малка глава лук

зехтин
сол
черен пипер
босилек (който аз пропуснах)
в допълнение на продуктите от оригиналната рецепта аз добавих една зелена и една червена чушка и лимонов сок

Начин на приготвяне:

Първо приготвяме кус куса - кипваме 200мл вода, добавяме малко сол, добавяме кус куса и 1 с.л. зехтин. Отстраняваме съда от котлона и разбъркваме добре. Похлупваме и изчакваме 5мин.
В дълбок тиган запържваме нарязания на ситно лук, тиквичките на тънки филийки и чушките на малки парченца. Посоляваме и подправяме с черен пипер на вкус. Тук следва да се добавят скаридите, ако готвим по оригиналната рецепта и да се запържат заедно с останалите продукти около 2мин. След което добавяме кус куса и разбъркваме в продължение на минута. Аз замених скаридите с риба тон, която добавих след като махнах ястието от котлона. Поръсих с прясно изцеден лимонов сок.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...