А ето и продуктите:
200гр кус кус
1 малка консерва риба тон (вместо посочените в оригиналната рецепта 250гр скариди)
1 тиквичка
1 малка глава лук
зехтин
сол
черен пипер
босилек (който аз пропуснах)
в допълнение на продуктите от оригиналната рецепта аз добавих една зелена и една червена чушка и лимонов сок
Начин на приготвяне:
Първо приготвяме кус куса - кипваме 200мл вода, добавяме малко сол, добавяме кус куса и 1 с.л. зехтин. Отстраняваме съда от котлона и разбъркваме добре. Похлупваме и изчакваме 5мин.
В дълбок тиган запържваме нарязания на ситно лук, тиквичките на тънки филийки и чушките на малки парченца. Посоляваме и подправяме с черен пипер на вкус. Тук следва да се добавят скаридите, ако готвим по оригиналната рецепта и да се запържат заедно с останалите продукти около 2мин. След което добавяме кус куса и разбъркваме в продължение на минута. Аз замених скаридите с риба тон, която добавих след като махнах ястието от котлона. Поръсих с прясно изцеден лимонов сок.
Няма коментари:
Публикуване на коментар