12 октомври 2011 г.

Люти чушлета

Тези люти чушлета присъстват неизменно на нашата трапеза. Могат да се приготвят и като зимнина.


Необходими продукти за една купичка/бурканче :
1 шепа чушлета какъвто сорт предпочитате
3-4 стръка копър
3-4 стръка магданоз
1-2 скилидки чесън
щипка сол
щипка захар
олио
оцет


Начин на приготвяне:


Чушлетата се запичат във фурната за няколко минути, докато започнат да пукат. Изсипват се в тенджера с капак, за да поомекнат. В купа сипваме около един пръст оцет, щипка-две сол, щипка захар. Нареждаме чушлетата доливаме вода и малко олио, поръсваме с накълцаните на ситно копър, магданоз и чесън. 
Когато се приготвят като зимнина, олиото се налива най-отгоре, за да запечата чушлетата. Не е необходима стерилизация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...