12 октомври 2011 г.

Крем супа с тиквички

 




Необходими продукти:

1кг картофи
2 тиквички
4-5 моркова
1глава лук
1 ч.чаша прясно мляко
1/4 пакетче масло
сол

За сърчицата:

3-4 филийки хляб
масло или зехтин
червен пипер

Начин на приготвяне:

Зеленчуците се обелват и нарязват на едро. Сваряват се в подсолена вода до омекване. Изваждат се от бульона, намачкват се с вилица и се заливат с горещото мляко. Прибавя се маслото. Пасират се като се добавя по малко от бульона до достигане на желаната гъстота.
Сърчицата се изрязват от филийките с форма за сладки. Намазват се с масло или зехтин, поръсват се с червен пипер и се препичат в парти-грил или във фурната.




1 коментар:

  1. Това е по-скоро картофена крем супа с лек привкус на тиквички. ;) Аз правя крем супа от тиквички с 1 или 1 1/2 кг тиквички и 4 картофа...

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...