12 октомври 2011 г.

Пиле с прясно зеле


Необходими продукти:

1 средно голяма зелка
2-3 пилешки бутчета
1-2 домата
1 глава лук
магданоз
дафинов лист
бахар
черен пипер на зърна
червен пипер
сол



Начин на приготвяне:


Бутчетата се сваряват и обезкостяват. Нарязания на ситно лук се задушава с малко вода и мазнина. Прибавя се накълцаното на тънки лентички зеле и се залива с1-2чаши от бульона от сварените бутчета. Задушава се на тих огън около тридесетина минути, до омекване на зелето. Прибавя се обеления и нарязан домат, късчетата месо и подправките. Оставя се да поври на тих огън още 15-20 минути.
Идеална добавка към това вкусно ястие са апетитните люти чушлета


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...