22 октомври 2011 г.
Желе от дюли
За направата на тази кехлибарена сладост са ви необходими дюли, захар, лимонтозу и по желание индрише. Дюлите се нарязват на парчета и се сваряват във вода (колкото да ги покрие), заедно със семенниците и кората. Когато омекнат се прецеждат през марля. Сокът се измерва и на всеки литър се добавя по 600-800гр захар, в зависимост от предпочитанието ви за сладост. Слага се на котлона и се вари до сгъстяване. Към края на варенето се добавя лимонтозу (по 1ч.л. на литър) и по желание няколко листа индрише. Още горещо желето се налива в сухи бурканчета и се затваря с капачки. Не е необходима стерилизация. От сварените плодове може да се приготви мармалад.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар