Необходими продукти:
За кюфтетата:
1кг картофи
200гр сирене
2 кренвирша или 200гр бекон/филе
2 яйца
1 глава лук
няколко стръка копър
брашно/галета за овалване
За млечния сос :
1/2 кофичка кисело мляко
1/2 кофичка майонеза
2 скилидки чесън
2-3стръка копър
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Картофите се сваряват и обелват. Настъргват се на едро ренде. Прибавят се яйцата, нарязания на ситно лук, натрошеното сирене, нарязания колбас и копъра.Всичко се обърква добре и се оставя да стегне в хладилник за 10-15мин. Оформят се кюфтета, които се овалват в брашно/галета и се пекат във фурна или се пържат в сгорещено олио.
Киселото мляко се смесва с майонезата и се овкусява с накълцаните на ситно копър и чесън. Добавят се сол и черен пипер на вкус.
mmm delicious :)
ОтговорИзтриванеЯна, колко сгорещено трябва да е олиото?? Пробвала съм само веднъж да правя картофени кюфтета (много отдавна) и не ми се получиха - разтекоха се и загоряха от горещата мазнина. Сега искам да пробвам пак, но ме е страх да не се проваля. Моля те, дай някакъв съвет, за да станат както трябва.
ОтговорИзтриванеПривет, Краси! аз включвам котлона на степен 5 от 6. Опитай рецептата, публикувана тук, досега не съм имала проблем с нея. И да не забравиш да споделиш резултата ;) Поздрави!
ИзтриванеЗдравей, Яна, съжалявам, че така късно отговарям! Кюфтенцата ми станаха чудни - бях ги оваляла в галета, но ми се видя голяма цапаница, та сега ще ги овалям в брашно. Предният път сложих и сиренце, но тъй като вече не ям животински продукти, днес няма да сложа и вместо копър, ще сложа чубрица, че ми е любима. После ще пиша какво е станало. :) Пожелай ми успех! :)
ИзтриванеСпоред мен, тези кюфтета стават много хубави на фурна, пържени се разтичат!
ОтговорИзтриване