Страници

25 октомври 2011 г.

Зрял фасул с гъби



Необходими продукти:

500 гр боб
300 гр гъби
1 червена чушка 
1 глава лук/стрък праз
1 морков
целина, джоджен, девисил, чубрица, червен пипер, сол, олио 


Начин на приготвяне:

Накисвам боба за няколко часа в студена вода. Измивам го и слагам на котлона с вода колкото да го покрие. Като заври, сменям водата и слагам отново да заври. Нарязвам зеленчуците. Задушавам ги в олио и малко вода. Прибавям задушените зеленчуци към врящия боб, добавям подправките, разбърквам добре и варя в тенджера под налягане около 30минути.

2 коментара:

  1. БОБ В ТЕНДЖЕРА ПОД НАЛЯГАНЕ СТАВА БОМБА!!!! ПОЗНАВАМ ЖЕНА С ТАКИВА ИЗГРЯНИЯ ОТ ПОДОБНА РЕЦЕПТА!!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен, при ПРАВИЛНА експлоатация на тенджерата под налягане, без значение дали готвите боб или пилешка супа, няма риск да се превърне в бомба :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...