Страници

12 октомври 2011 г.

Курабийки с шоколад

Рецептата за тези невероятни курабийки научих от бабата на една от съученичките на дъщеря ми. Приготвят се изключително лесно и бързо се включиха в списъка с любимите ми сладки изкушения.
  
Необходими продукти за 50-60бр:

500гр брашно
1ч.чаша захар
200гр маргарин
2 яйца
250гр шоколад
1 ванилия
1 равна ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода
 
Начин на приготовление:
Яйцата се разбиват със захарта. Прибавя се маргарина (предполагам, че може да се замени и с краве масло), содата и ванилията. Постепенно се прибавя брашното, пресято с бакпулвера. Последен се добавя шоколадът, начупен на малки парченца. Аз добавям равни количества млечен и черен шоколад, последния път добавих и две супени лъжици кокосови стърготини и определено резултата ми хареса.

Сместа се разпределя на малки купчинки, на разстояние една от друга, в застлана с кухненска хартия тавичка. Всяка купчинка се сплесква и оформя с опакото на мокра лъжица. Пекат се на 180` за 8-10мин.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...